Analýza složení podobných produktů na českém a vybraném sousedním trhu - Kindl, Martin; Kincl, Tomáš, 1979-; Korecká, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Práce staví na kvantitativním výzkumu a analyzuje vybranou skupinu (spotřebitelský koš) produktů na českém a vybraném sousedním trhu z hlediska složení a ceny produktů. Kvantitativní část je doplněna senzorickým experimentem s reálnými spotřebiteli s cílem zjistit, zda rozdílné složení skutečně reflektuje "specifické požadavky českých zákazníků.Teoretická část se zabývá teorií kulturních rozdílů v kontextu jednak spotřebitelského chování, jednak strategického řízení firem s ohledem na adaptaci produktů na lokální trhy.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: spotřebitelské chování; testování výrobků; strategický management; Česko; Německo; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; consumer behavior; consumer product testing; strategic planning; Czechia; Germany; master's theses