Analýza a porovnanie znakov a medzinárodnej reakcie na referendum o nezávislosti Katalánska a Škótska - Varga, Boris; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Jeřábek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Škótsko aj Katalánsko v súčasnej dobe usporiadali referendá o nezávislosti, ani jedno z nich však neviedlo k osamostatneniu sa. Oba tieto regióny sú pomerne bohaté a kultúrne, jazykovo a politicky odlišné od štátu, v ktorom sa nachádzajú. Cieľom tejto práce je analyzovať a porovnať obe referendá z hľadiska ich priebehu, úspešnosti a legality z hľadiska medzinárodného práva, ako aj reakcií medzinárodnej komunity.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses