Válka v Čečensku v mezinárodní perspektivě - Bímová, Valentina; Dubský, Zbyněk, 1974-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá postojem a reakcí vybraných mezinárodních organizací na válku v Čečensku. Konkrétně jde o OSN, OBSE a Radu Evropy. Cílem práce je ukázat, jak probíhal postupný vývoj daných postojů a reakcí během války a na základě jejich specifikace a analýzy zjistit, jestli se v průběhu války nějak změnily. V bakalářské práci byly použity dvě metody, a to konkrétně popis a analýza. První část práce se zaměřuje na teoretické vymezení vybraných mezinárodních organizací a jejich možností řešení konfliktů. Dále se práce věnuje průběhu války v Čečensku. Poslední část práce se zabývá konkrétními postoji a reakcemi vybraných mezinárodních organizací, včetně jejich změn. Práce reakce mezinárodních organizací hodnotí ve dvou rovinách – jaké postoje vyjadřovaly a jaké aktivity prováděly.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses