Paradiplomacia regionálnych vlád : Iracký Kurdistan - Mizerová, Katarína (2018)
Diplomová práca sa venuje paradiplomacii Regionálnej vlády irackého Kurdistanu. Cieľom práce je analyzovať pôsobenie irackého Kurdistanu v medzinárodných vzťahoch a zhodnotiť, či je paradiplomacia regiónu dostatočne rozvinutá. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola predstavuje teoreticko-metodologické východisko riešenia problému. Druhá a tretia kapitola predstavujú empirickú časť, v ktorej autorka konkrétne skúma rôzne dimenzie paradiplomacie regiónu a druhy paradiplomatických aktivít, ktorými sa KRG zaoberá.