Využití simulací v projektovém řízení - Janitor, Kristián (2018)
V organizacích nabízejících elektronické služby existuje neustálý tlak na inovace stávajících produktů, tvorbu nových služeb nebo implementaci regulatorních požadavků. Každý dodávaný software probíhá procesem testování v testovacím prostředí, který odhaluje a napravuje nedostatky dodávky. Cílem práce je namodelovat proces testování softwaru a odhadnout vhodný počet lidských zdrojů v průběhu testování pomocí simulačního modelu. Doba pro testování je omezena a na konci testovacího období je dodávka ověřována, zdali je v dostačené kvalitě pro zavedení softwaru do provozu pro klienty. Pro ověření kvality jsou v práci vydefinována akceptační kritéria, která se na konci simulačního běhu vyhodnocují. Další experimenty se věnují změnám parametrů procesu a jejich vlivu na pravděpodobnost akceptace dodávky projektu.