Využití simulací v projektovém řízení - Janitor, Kristián; Kuncová, Martina, 1974-; Dlouhý, Martin, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
V organizacích nabízejících elektronické služby existuje neustálý tlak na inovace stávajících produktů, tvorbu nových služeb nebo implementaci regulatorních požadavků. Každý dodávaný software probíhá procesem testování v testovacím prostředí, který odhaluje a napravuje nedostatky dodávky. Cílem práce je namodelovat proces testování softwaru a odhadnout vhodný počet lidských zdrojů v průběhu testování pomocí simulačního modelu. Doba pro testování je omezena a na konci testovacího období je dodávka ověřována, zdali je v dostačené kvalitě pro zavedení softwaru do provozu pro klienty. Pro ověření kvality jsou v práci vydefinována akceptační kritéria, která se na konci simulačního běhu vyhodnocují. Další experimenty se věnují změnám parametrů procesu a jejich vlivu na pravděpodobnost akceptace dodávky projektu.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses