Vícekriteriální hodnocení otevřených podílových fondů - Koňuchová, Kamila; Borovička, Adam; Čížek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem diplomové práce je aplikace metod vícekriteriálního hodnocení variant v oblasti kolektivního investování a následné porovnání výsledků s rozhodnutím v reálné situaci v praxi. Teoretická část práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola pojednává o kolektivním investování. Stručně je popsána historie kolektivního investování v ČR, dále je popsána klasifikace fondů, popis hlavních výhod a nevýhod kolektivního investování. Druhá kapitola se zaobírá právní úpravou kolektivního investování v ČR. Poslední kapitola teoretické části pojednává o teorii rozhodování. Jsou zde objasněny základní pojmy. Následuje teoretické objasnění použitých metod. V praktické části je pomocí metod vícekriteriálního hodnocení variant nalezeno kompromisní řešení pro dva typy investorů, které je porovnáno s rozhodnutím, které jednotlivý investor učinil v reálné situaci.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses