Módny priemysel Španielska na českom trhu - Babicová, Andrea; Gullová, Soňa, 1954-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavným cieľom bakalárskej práce je zanalyzovať postavenie 2 najvýznamnejších španielskych módnych značiek na českom trhu - Zara a Mango. V rámci čiastkových cieľov sa práca zaoberá pôsobením týchto značiek na českom trhu, porovnaním cien, rovnako aj preferenciám českých spotrebiteľov. Prvá kapitola sa venuje móde všeobecne, módnemu priemyslu a jeho charakteristikám, centrám módy vo svete aj v Európe. Druhá kapitola je zameraná konkrétne na módny priemysel Španielska, jeho vplyvu na španielsku ekonomiku a predstaveniu najvýznamnejší reprezentantov španielskeho módneho priemyslu v súčasnosti. Tretia kapitola obsahuje pôsobenie Zara a Mango na českom trhu a odpovede dotazníkového prieskumu spotrebiteľov. V závere sú zhrnuté výsledky získané z jednotlivých šetrení v rámci tejto práce.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses