Podmienky rozvoja cestovného ruchu vo vybranom historickom sídle - Polomčák, Dávid (2018)
Táto diplomová práca sa zaoberá podmienkami rozvoja cestovného ruchu vo vybranom historickom sídle. Prvé kapitoly sú venované problematike cestovného ruchu na Slovensku a predstavené je aj vybrané historické sídlo, ktorým je Stará Ľubovňa. Taktiež sú tu priblížené aj lokalizačné, realizačné a selektívne predpoklady tohto mesta. Analýza pozostáva z údajov, ktoré poskytli kompetentní pracovníci, ako aj z voľne dostupných informácii. Ďalšiu časť analýzy tvoria dva dotazníkové prieskumy, ktoré boli určené pre obyvateľov a návštevníkov mesta. Hlavným cieľom bolo zhodnotenie podmienok rozvoja cestovného ruchu v tomto historickom sídle.