Podnikatelský záměr znovuotevření hotelu a restaurace - Melicharová, Markéta (2018)
Cílem bakalářské práce je navržení nového využití budovy zchátralého Hotelu Budka v Úvalech na Praze – východ. Výsledný produkt je vytvořen na základě výsledků analýz lokality s ohledem na záměr pokračovat v hostinské činnosti. Pro zhodnocení možností a potenciálu byla zpracována analýza přírodních a kulturních podmínek, poskytovaných služeb v obci a dopravní dostupnosti lokality. Zároveň byla provedena analýza konkurenčních zařízení v okolí. Na základě výsledků analýz byl vypracován projekt na obnovu hotelu s restaurací a multifunkčním sálem a využití stávajících prostor po rekonstrukci. Práce zahrnuje zpracování marketingového mixu zvlášť pro hotel a restauraci, návrh provozní struktury, která podporuje vybraný druh restaurace a hotelu se specializací na českou kuchyni a ubytování v souladu s architekturou budovy a doby z které pochází. Výsledkem práce je částečné zpracování podkladů pro vznik podnikatelského záměru, který využije objekt centrální historické budovy v Úvalech, jenž bude poskytovat služby pro místní obyvatele a zároveň pomůže vytvářet podmínky pro rozvoj cestovního ruchu na Praze – východ, což bude mít pozitivní vliv také na regionální rozvoj.