Zásada předběžné opatrnosti v judikatuře Soudního dvora EU - Pivná, Tereza; Grmelová, Nicole, 1975-; Spisarová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato práce má za cíl čtenáře seznámit s konceptem zásady předběžné opatrnosti v pojetí práva Evropské Unie, konkrétně pak s jeho interpretací v rámci SDEU. Tento princip představí jak v rámci teoretické definice, legislativního ukotvení tak i v praktickém užití v judikatuře Soudního dvora EU. Nejdříve práce analyzuje pojem jako takový – vznik a první implementace do mezinárodních smluv a běžné praxe. Dále se zabývá jeho ukotvením v legislativě Evropské Unie. Nakonec rozebírá samotnou praxi – na vybraných typech řízení před SDEU poukazuje na praktické užití, respektive neužití, tohoto principu u konkrétních případů v tematicky různých problematikách.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses