Nabídka služeb cestovního ruchu v regionu Ostravska - Holátko, Daniel (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou současné nabídky služeb cestovního ruchu na Ostravsku. Jejím cílem je identifikovat klíčové složky nabídky pro region a posoudit jejich výjimečnost. V první části jsou definovány základní pojmy z oblasti cestovního ruchu, které slouží jako teoretické východisko pro další části práce. Následně je charakterizován region Ostravsko a zmapován vývoj příjezdového cestovního ruchu. Na základě statistických dat a průzkumu spokojenosti návštěvníků je hodnocena atraktivita destinace, její image a způsob trávení volného času návštěvníků během pobytu. Práce následně rozebírá prvky primární a sekundární nabídky služeb cestovního ruchu a posuzuje, zdali je dostatečně široká. Klíčové aspekty jsou shrnuty v rámci závěrečné SWOT analýzy. V poslední části práce jsou definovány oblasti s potenciálem pro rozvoj cestovní ruchu v regionu a navržena témata propagace, vhodná pro jednotlivé segmenty zákazníků.