Nabídka služeb cestovního ruchu v regionu Ostravska - Holátko, Daniel; Petrů, Zdenka, 1953-; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou současné nabídky služeb cestovního ruchu na Ostravsku. Jejím cílem je identifikovat klíčové složky nabídky pro region a posoudit jejich výjimečnost. V první části jsou definovány základní pojmy z oblasti cestovního ruchu, které slouží jako teoretické východisko pro další části práce. Následně je charakterizován region Ostravsko a zmapován vývoj příjezdového cestovního ruchu. Na základě statistických dat a průzkumu spokojenosti návštěvníků je hodnocena atraktivita destinace, její image a způsob trávení volného času návštěvníků během pobytu. Práce následně rozebírá prvky primární a sekundární nabídky služeb cestovního ruchu a posuzuje, zdali je dostatečně široká. Klíčové aspekty jsou shrnuty v rámci závěrečné SWOT analýzy. V poslední části práce jsou definovány oblasti s potenciálem pro rozvoj cestovní ruchu v regionu a navržena témata propagace, vhodná pro jednotlivé segmenty zákazníků.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses