Přístupy manažerů ke vzdělávání obchodních zástupců - Nekolný, Jan (2018)
Tato práce je zaměřena na zmapování procesu vzdělávání obchodních zástupců ve společnostech a možné přístupy obchodních manažerů k tomuto procesu. Cílem teoretické části je popsat kompetence ideálního obchodního zástupce, určit možné způsoby jeho vzdělání a jak je možné hodnotit efektivitu tohoto procesu. V praktické části je obsažena analýza prostředí českého trhu se vzděláváním a formování vzdělávacího procesu ve společnostech. Následuje korelační analýza výsledků dotazníkového šetření ověřující stanovenou hypotézu. Na základě popsaných výsledků jsou vyvozeny vhodná doporučení ohledně přístupů obchodních manažerů ke vzdělávání obchodních zástupců.