Životní styl a cestovní ruch generace Y v České republice - Spousta, Filip; Petrů, Zdenka, 1953-; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se věnuje uceleným rysům a vlastnostem generace Y v cestovním ruchu. Cílem práce je souhrnná deskripce této kohorty a definování převažujících motivů a preferencí v cestovním ruchu. Práce se tedy v úvodních částech zabývá typologií cestovního ruchu a životním stylem v teoretické rovině. Poté podává ucelenou deskripci generace Y, kde se věnuje jejími rysy, porovnává kohortu s jinými generacemi a dále popisuje rozdíly generace Y mezi sebou v závislosti na světadíl, ve kterém žijí. V posledních částech teoretické části jsou popsány preference generace Y v cestovním ruchu. Ve své empirické části práce se tyto jevy analyzují pomocí kvantitativního dotazníkového šetření v praxi.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses