Vietnamská gastronomie v Praze - Nguyenová, Anh; Indrová, Jarmila; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá vietnamskou gastronomií a jejími tradicemi. Cílem práce je analyzovat vybraná vietnamská stravovací zařízení, posoudit jejich nabídku, blíže představit tuto exotickou kuchyni veřejnosti a následně z výzkumu posoudit její míru oblíbenosti a informovanosti. V práci byly použity metody deskripce, analýzy a komparace. První část se zaměřuje na vymezení základních pojmů souvisejících s cestovním ruchem a gastronomií. Dále se práce věnuje obecné charakteristice Vietnamu a kultuře vietnamské gastronomie. Další kapitola se zabývá popisem a hodnocením vybraných podniků. Poslední část analyzuje poptávku a povědomí o vietnamské kuchyni pomocí vlastního dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses