Analýza potenciálu konkurenceschopnosti Středočeského kraje pro mezinárodní cestovní ruch - Fialová, Tereza (2018)
Předmětem zkoumání diplomové práce je potenciál a konkurenceschopnost Středočeského kraje v mezinárodním cestovním ruchu. Zhodnocení řízení destinace a nabídky služeb z hlediska dostatečného množství ubytovacích a stravovacích kapacit, kvality a dostupnosti služeb pro domácí i zahraniční návštěvníky.Cílem práce je zhodnotit celkový potenciál konkurenceschopnosti Středočeského kraje pro mezinárodní cestovní ruch podle modelu 6A a prokázat kvalitu řízení destinačního managementu a nabízených služeb na úrovni domácího i mezinárodního cestovního ruchu. Dílčím cílem je prokázat učinnost jednotné klasifikace Českého systému kvality služeb v souvislosti se standartizací kvality nabídky služeb v cestovním ruchu v kraji.