Data-miningová analýza masmediální komunikace přípravků pro ústní a zubní hygienu - Landová, Lucie; Novák, Michal; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem této diplomové práce je analyzovat trh přípravků pro ústní a zubní hygienu z hlediska jednotlivých vlastníků značek, mediálních skupin i cen za jednotlivé reklamy v průběhu let 2012-2016. Tato práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část zahrnuje literární rešerši a popis reklamy či mediálního plánování. Zároveň je uvedena legislativa, kterou se musí reklama na českém trhu řídit. V rámci teoretické části jsou charakterizovány jednotlivé mediatypy, a to především televize, tisk a rozhlas. Druhá část se věnuje analýze reklamy v oblasti přípravků pro ústní a zubní hygienu v České republice v průběhu období 2012-2016. V praktické části je uvedena i metodika práce, která zahrnuje používané metody, data a omezení práce. Data pro data-miningovou analýza jsou poskytnuta společností Nielsen-Admosphere, a.s.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: televizní reklama; ústní hygiena; masmédia; rozhlasová reklama; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; television advertising; oral hygiene; mass media; radio advertising; master's theses