Analýza spokojnosti seniorov v ústavnej starostlivosti - Plávková, Soňa; Marková, Agáta; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Práca sa vo svojej teoretickej časti zoberá pojmom spokojnosti ako predmetu merania, spôsobmi, akými je možné spokojnosť merať, tým, čo je možné z takéhoto merania zistiť, a možnosťami, ako využiť metódy merania spokojnosti využívané apriórne v komerčnom sektore pre zistenie úrovne spokojnosti rezidentov v zariadeniach sociálnych služieb, špecificky v domovoch pre seniorov. Ďalej tiež popisuje a porovnáva právne ukotvenie a podmienky ústavnej starostlivosti o seniorov v Českej a Slovenskej republike. V praktickej časti je táto práca zameraná na meranie spokojnosti seniorov v starostlivosti domovov pre seniorov v Košiciach a v Českých Budějoviciach, na porovnanie úrovne spokojnosti rezidentov týchto domovov, ako aj porovnanie úrovne spokojnosti rezidentov každého z domovov na základe pohlavia, a na analýzu nameraných výsledkov za účelom nájdenia možných riešení ako zvýšiť, poprípade udržať vysokú úroveň spokojnosti seniorov v týchto domovoch, poprípade vo všeobecnosti v ČR a na Slovensku. Praktická časť bola spracovaná formou dotazníkov pre rezidentov uvedených zariadení, rozhovorov so zamestnancami a následnou analýzou nameraných výsledkov vrátane, chí–kvadrát testu.
Vedoucí práce: Agáta Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: domovy pro seniory; senioři; sociální služby; měření; Česko; Slovensko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; homes for the aged; older people; social service; measurement; Czechia; Slovakia; bachelor's theses