Management památkového objektu se zaměřením na návštěvníky se specifickými potřebami - Dvořáková, Kristýna (2018)
Diplomová práce se zabývá managementem kulturního dědictví ve vztahu k návštěvníkům se specifickými potřebami. Jejím cílem je vytvoření manažerského doporučení pro přizpůsobení nabídky památkového objektu v duchu cestovního ruchu pro všechny. Recipientem tohoto doporučení je Státní zámek Dačice. Práce předkládá teoretická východiska oblasti managementu kulturního dědictví s akcentem kladeným na památkové objekty ve státní správě a představuje principy cestovního ruchu pro všechny. V analytické části práce je provedena analýza stávající situace dačického zámku a příkladů dobré praxe na jiných památkových objektech. Na základě těchto zjištění je vytvořeno doporučení pro lepší přizpůsobení se Státního zámku Dačice této skupině návštěvníků.