Management památkového objektu se zaměřením na návštěvníky se specifickými potřebami - Dvořáková, Kristýna; Musil, Martin, 1976-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce se zabývá managementem kulturního dědictví ve vztahu k návštěvníkům se specifickými potřebami. Jejím cílem je vytvoření manažerského doporučení pro přizpůsobení nabídky památkového objektu v duchu cestovního ruchu pro všechny. Recipientem tohoto doporučení je Státní zámek Dačice. Práce předkládá teoretická východiska oblasti managementu kulturního dědictví s akcentem kladeným na památkové objekty ve státní správě a představuje principy cestovního ruchu pro všechny. V analytické části práce je provedena analýza stávající situace dačického zámku a příkladů dobré praxe na jiných památkových objektech. Na základě těchto zjištění je vytvořeno doporučení pro lepší přizpůsobení se Státního zámku Dačice této skupině návštěvníků.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: kulturní dědictví; památkové objekty; cestovní ruch; osoby se zdravotním postižením; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; cultural heritage; listed monuments; tourism; people with disabilities; master's theses