Slovo jako mocný nástroj člověka - manažera - Urbanová, Barbora; Míková, Irena; Matúšová, Mária; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tématem mé bakalářské práce je slovo jako mocný nástroj člověka – manažera. V práci se především věnuji důležitosti komunikace se zaměřením na verbální komunikaci, typem verbální komunikace a komunikačními kompetencemi. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, a to teoretické části a praktické části. Teoretická část objasňuje základní pojmy a poznatky k dané témě, spravované z odborných zahraničních u českých publikací, které jsou uvedené v seznamu literatury. Praktická část je zaměřena na zjišťování nejdůležitějších a nejpoužívanějších typů verbální komunikace manažerů z různých oblastí působení a názorů studentů na přístup k rozvoji a zdokonalování nejdůležitějších typů verbální komunikace a s nimi související komunikační kompetence, které byly vymezené manažery. Výsledky jsou prezentované formou grafů, komentářů a tabulek. Závěr práce obsahuje diskusi o výsledcích, které jsou podložené návrhy na řešení přímo od studentů fakulty managementu.
Vedoucí práce: Irena Míková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: verbální komunikace; manažerské dovednosti; manažeři; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; verbal communication; management skills; executives; bachelor's theses