Proces založení uměleckého souboru se zaměřením na výběr právní formy - Roubíčková, Daniela; Hajdíková, Taťána; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce se věnuje procesu založení uměleckého souboru, který prakticky aplikuje na žesťové kvinteto BRASStet. Práce se podrobněji zabývá volbou vhodné právní formy. Jejím cílem je vybrat takovou právní formu, která nejvíce odpovídá kritériím funkčnosti uměleckého souboru, tedy umožňuje souboru naplno a bez omezení vykonávat jeho uměleckou činnost. Pro stanovení těchto kritérií je provedena diskuze se členy souboru a analýza obdobně zaměřených uměleckých těles. Výsledná kritéria jsou podpořena poznatky z teoretické báze. Práce porovnává vedení souboru jako vybraných právních forem neziskové organizace i podnikání. Dílčími cíli práce je v krocích zpracovaný postup založení dle požadavků vybrané právní formy s časovým hlediskem, odpovědnými osobami a finanční náročností. Dále jsou navrženy veškeré potřebné zakládací dokumenty a administrativa nutná ke spravování a řízení souboru.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: umělecké soubory; podnikání; management umění; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; art ensembles; business; arts management; master's theses