Management potravinového odpadu v českých domácnostech - Šestáková, Klára (2018)
Cílem této diplomové práce je uplatnění teorie jednání v oblasti managementu potravinového odpadu. Práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a praktické. V teoretické části se autor zabývá spotřebou a nakládáním s potravinami, samotnou teorií jednání. Dále také definicí mezery v likvidaci a možnostmi zotavení potravin. Praktická část popisuje metodu kvalitativního výzkumu a dále poskytuje hlubší pohled na rutinní chování domácností prostřednictvím částečně strukturovaných rozhovorů.