Participace na sportu a úspěšnost ve studiu - Vyhnis, Zdeněk (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou fyzické aktivity ve formě sportu a jejím vlivu na akademické výsledky studentů. Teoretická část je zaměřena na fyzickou aktivitu a sport, význam sportu pro člověka a sport na vysoké škole. Cílem praktické části bylo zjistit, zda má sport určitý vliv na výsledky ve studiu. Výzkumné otázky byly zkoumány pomocí kvantitativní analýzy v programech Excel a IBM SPSS. Pro analýzu byly k dispozici data z informačních systémů USK a Fakulty managementu. V analýze byly použity metody popisné statistiky, krabicové grafy, korelace a lineární regresní analýza. Na základě výsledků z analýzy vyplynulo, že sport má pozitivní vliv na akademické výsledky studentů Fakulty managementu. Závislost se projevila více u mužů než žen. Tento vliv je ale slabý a doporučuji hlubší analýzu více proměnných.