Participace na sportu a úspěšnost ve studiu - Vyhnis, Zdeněk; Tripes, Stanislav; Pavlů, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou fyzické aktivity ve formě sportu a jejím vlivu na akademické výsledky studentů. Teoretická část je zaměřena na fyzickou aktivitu a sport, význam sportu pro člověka a sport na vysoké škole. Cílem praktické části bylo zjistit, zda má sport určitý vliv na výsledky ve studiu. Výzkumné otázky byly zkoumány pomocí kvantitativní analýzy v programech Excel a IBM SPSS. Pro analýzu byly k dispozici data z informačních systémů USK a Fakulty managementu. V analýze byly použity metody popisné statistiky, krabicové grafy, korelace a lineární regresní analýza. Na základě výsledků z analýzy vyplynulo, že sport má pozitivní vliv na akademické výsledky studentů Fakulty managementu. Závislost se projevila více u mužů než žen. Tento vliv je ale slabý a doporučuji hlubší analýzu více proměnných.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: vysokoškolští studenti; sportovní aktivity; školní prospěch; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; college students; sports activities; school results; bachelor's theses