Důsledky stárnutí populace na potřebu sociálních služeb v evropských zemích - Porcalová, Barbora; Průša, Ladislav, 1958-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Práce se zabývá problematikou stárnutí obyvatelstva ve vybraných evropských zemích. Řeší současnou situaci obyvatelstva a zaměřuje se na budoucí stav z hlediska projekce. Stárnutí populace souvisí s klíčovým tématem zajištění odpovídající péče o seniory. Na toto téma je také nahlíženo z pohledu financování služeb s ohledem na zatížení ekonomicky aktivních obyvatel. Zjištěné demografické údaje v jednotlivých zemích jsou dávány do komparace s Českou republikou. Přínos práce je zejména v určení potřeby sociální péče o seniory a nalezení nedostatků, které se jejich poskytování týkají. Cílem je zmapování současného stavu, vytvoření odhadu budoucího stavu a nalezení možných řešení, která by přispěla k efektivnímu zabezpečení bezpečného, klidného a důstojného stáří.
Vedoucí práce: Ladislav Průša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses