Outsourcing informačních a komunikačních technologií v ČR - Kršková, Martina; Přibyl, Vladimír; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce Outsourcing informačních a komunikačních technologií v ČR analyzuje současnou situaci outsourcingu ICT v České Republice. V teoretické části je zpracována existující literatura a výzkum zabývající se tématem outsourcingu ICT. V praktické části jsou zpracována data týkající se praktického využití outsourcingu ICT v České Republice. Pro porovnání jsou prezentovány také výsledky obdobných šetření v zemích Visegrádské čtyřky a průměr zemí tzv. osmadvacítky EU. Dále jsou analyzovány výstupy vlastního výzkumu odpovídajícího na výzkumné otázky týkající se rozhodování o outsourcingu a integraci služeb třetích stran, výhodnosti outsourcingu (cost experience), úrovni služeb outsourcingu (service experience), inovací a způsobu výběru outsourcingového partnera. V závěru jsou shrnuty poznatky vycházející z analýzy dat ČSÚ, Eurostatu a výsledků šetření vlastního výzkumu.
Vedoucí práce: Vladimír Přibyl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: informační a komunikační technologie; outsourcing; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; information and communication technology; outsourcing; Czechia; master's theses