Profil zaměstnance v sociálních službách a jeho spokojenost - Kratochvílová, Nikol; Marková, Agáta; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato práce se zabývá problematikou spokojenosti zaměstnance v sociálních službách a tvorbou profilu takového typického pracovníka. Cílem práce je zjištění pracovní spokojenosti pracovníků v sociálních službách, kteří pečují o seniory v konkrétním domově pro seniory v kraji Vysočina. Dalším cílem této bakalářské práce je zjistit,zda se liší spokojenost těchto pracovníků v závislosti na jejich věku, nejvyšším dosaženém vzdělání,vykonávané funkci v rámci organizace, na jakém oddělení v organizaci zaměstnanci pracují a jak dlouho zde pracují. V teoretické části jsou vymezeny pojmy, které souvisejí s danou problematikou. Praktická část je zaměřena na smíšený výzkum pracovní spokojenosti zaměstnanců pomocí dotazníkového šetření a rozhovoru s personalistou. Pro toto šetření byl zvolen standardizovaný dotazník od P. E. Spectora – Job Satisfaction Survey.
Vedoucí práce: Agáta Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: pracovní spokojenost; sociální služby; zaměstnanci; péče o seniory; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; job satisfaction; social service; employees; older people's care; bachelor's theses