Možnosti rozvoje konceptu SmartCity v malých sídlech ČR - Erben, Jakub; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Bakalářská práce představuje koncept SmartCity, jako jednu z možností vedení města či obce. Snaží se vysvětlit pojem SmartCity a uvést klady a zápory. Dále práce rozebírá možnosti v oblastech doprava, energetika a sociální služby. Práce také popisuje jednotlivé obce, ve kterých byla prováděna anketa. Koncept je zaměřen na sídla do 3 tisíc obyvatel a uvádí příklady využití z takto velkých obcí a měst. Práce prezentuje výsledky Středočeského inovačního centra, které se touto problematikou zabývá a informuje o plánování, realizaci a zájmu o informace u jednotlivých projektů ve zkoumaných oblastech. Provedením vlastní ankety se práce snaží zjistit povědomí zastupitelů a pracovníků obecního úřadu o konceptu SmartCity. V závěru práce jsou popsány návrhy, jak by obce mohly zlepšit kvalitu života v obci pomocí chytrých řešení.
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: chytrá města; obce; kvalita života; Česko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; smart cities; municipalities; quality of life; Czechia; bachelor's theses