Spotřební zvyklosti mládeže v oblasti cestovního ruchu - Hniličková, Kateřina; Petrů, Zdenka, 1953-; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se zabývá cestovním ruchem mládeže, jakožto důležitým segmentem pro průmysl cestovního ruchu. Cílem práce je analyzovat spotřební zvyklosti mládeže pomocí primárního výzkumu ve formě dotazníkového šetření. Dílčími cíli jsou komparace s teoretickými východisky a výsledky výzkumu New Horizons, a zjištění vlivu konkrétního věku, výše příjmu a socioekonomického statusu na spotřební chování mládeže. Teoretická část se věnuje obecné charakteristice cestovního ruchu, segmentaci trhu a typologii turistů. Nastíněna je teorie potřeb v cestovním ruchu, na kterou navazuje spotřeba a spotřební chování v cestovním ruchu, včetně modelů nákupního rozhodovacího procesu. Práce dále popisuje cestovní ruch mládeže a jeho specifika, která jsou následně porovnávána s výsledky výzkumu. Klíčovou částí je tedy primární výzkum, jehož úkolem bylo zjistit, mimo jiné, jaké destinace mládež obvykle navštěvuje, jaké služby cestovního ruchu preferuje, jakým způsobem je nakupuje a jaké formy cestovního ruchu upřednostňuje.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses