Design vizuálního stylu vybrané kulturní instituce s praktickým návrhem změn - Šebková, Markéta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá firemním designem jakožto subsystémem firemní identity. Teoretická část definuje firemní identitu a image a dále se soustřeďuje na firemní design neboli jednotný vizuální styl. Charakterizuje, jak vhodně využívat typografii, barvy, tvary a kompoziční uspořádání při logotvorbě. Tyto poznatky jsou poté prakticky využity pro analýzu a zhodnocení vizuálního stylu divadelního festivalu Modrý kocour a jeho konkurence. V poslední části je představen návrh změny firemního designu festivalu, který má zvýšit povědomí o jeho značce.