Statistické metody sloužící k detekci shodných testových odpovědí a jejich porovnání - Habarta, Filip; Malá, Ivana, 1962-; Mazouch, Petr, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se věnuje statistickým metodám sloužícím k detekci shodných testových odpovědí, které jsou literaturou označovány jako indexy opisování odpovědí. V této práci je podrobně rozebrána metodika GBT a omega indexu včetně potřebných poznatků z teorie odpovědi na položku. Následně je uvedena analýza opisování u testu na reálných datech. Za předpokladu nemožnosti opisování odpovědí u testu je odhadnutá chyba prvního druhu pro testované hypotézy GBT a omega indexu. Takto získané výsledky jsou porovnány s předchozí analýzou. Na závěr je ukázán vliv změny schopnostního koeficientu na výsledný poměr obviněných párů GBT a omega indexy vůči všem testovaným párům.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses