Účetní specifika ve stavební činnosti a externí audit - Macháček, Martin; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce pojednává o účetních specificích a auditu v prostředí stavebních společností. V rámci účetních specifik se práce zabývá především vykazováním stavebních smluv, které je teoreticky a prakticky vysvětleno jak na základě českých účetních předpisů a standardů, tak následně také podle IAS 11 a IFRS 15. České účetní předpisy a standardy nijak konkrétně toto vykazování neupravují, společnosti tak musí přistupovat k vykazování velmi obezřetně. Naopak IAS/IFRS poskytují společnostem velmi jasné pravidla pro vykazování. Nemalá část práce je věnována externímu auditu stavebních společností, který je uveden na teoretické i praktické úrovni. Stěžejními auditními procedurami u stavebních společností jsou především testování výnosů a nákladů stavebních zakázek, testování nedokončené výroby a testování rezerv.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses