Správanie sa kryptomien v portfóliu - Linkeschová, Kornélia; Brůna, Karel, 1973-; Gevorgyan, Kristine; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cieľom diplomovej práce je porovnanie dvoch rôznych akciových portfólií na základe averzie investora a následne pozorovanie zmien vlastností portfólií po vložení kryptomeny. Práca vymedzuje problematiku teórie portfólia a definuje matematicko-štatistické charakteristiky portfólia, ktoré rozširuje o modernú Markowitzovu teóriu, Indexový model, CAPM a APT. Ďalej sa zaoberá kryptomenovým trhom z hľadiska investičného inštrumentu ako hodnota kryptomien, výnos, riziká a ich volatilita. Výsledná analýza portfólií vychádzajúca z teoretickej časti práce, ktorú budem prezentovať, bola prevedená pomocou optimálneho portfólia v rôznych obdobiach.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses