Operacionalizace konstrukce diskontních faktorů v modelu oceňování dlouhodobých aktiv v prostředí České republiky - Dvořák, Michal (2018)
Disertační práce sestává ze čtyř článků, které pojednávají o diskontní míře pro oceňování dlouhodobých aktiv v České republice. První tři z nich se zaměřují na oblast bezrizikové výnosové míry a jsou proto relevantní pro oceňování všech aktiv, která přináší v budoucnu peněžní toky v korunách. Čtvrtý článek nabízí způsob, jak odvodit průměrné realizované zhodnocení za dlouhý časový interval, což je nezbytné pro kalkulaci prémie za riziko akciového trhu, pokud se používá historická výnosnost v modelech typu CAPM. Úvodní kapitola tyto články shrnuje a zasazuje do širšího kontextu. Závěrečná kapitola naznačuje přínosy práce pro oceňovací teorii a praxi.