Operacionalizace konstrukce diskontních faktorů v modelu oceňování dlouhodobých aktiv v prostředí České republiky - Dvořák, Michal; Brůna, Karel, 1973-; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Disertační práce sestává ze čtyř článků, které pojednávají o diskontní míře pro oceňování dlouhodobých aktiv v České republice. První tři z nich se zaměřují na oblast bezrizikové výnosové míry a jsou proto relevantní pro oceňování všech aktiv, která přináší v budoucnu peněžní toky v korunách. Čtvrtý článek nabízí způsob, jak odvodit průměrné realizované zhodnocení za dlouhý časový interval, což je nezbytné pro kalkulaci prémie za riziko akciového trhu, pokud se používá historická výnosnost v modelech typu CAPM. Úvodní kapitola tyto články shrnuje a zasazuje do širšího kontextu. Závěrečná kapitola naznačuje přínosy práce pro oceňovací teorii a praxi.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor disert. práce]; disertace; dissertations