MENOVÁ POLITIKA A BUBLINY NA DLHOPISOVÝCH TRHOCH - Hrivnák, Ľubor; Brůna, Karel, 1973-; Jakl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cieľom diplomovej práce na tému Menová politika a bubliny na dlhopisových trhoch je s využitím základných teoretických predpokladov chovania sa dlhopisových trhov v závislosti na vývoji fundamentálnych makroekonomických faktorov a grafickej analýzy dlhopisových trhov Spojených štátov amerických, Nemecka a Talianska vyslovenie predpokladu, či v dôsledku aplikácie nekonvenčnej menovej politiky, v podobe kvantitatívneho uvoľňovania centrálnych bánk USA a EU, mohlo dôjsť k vzniku cenových bublín na dlhopisových trhoch daných ekonomík. Práca je štruktúrovaná do dvoch hlavných častí – v prvej, teoretickej časti, vymedzíme jednotlivé predpoklady, na základe ktorých pomocou grafickej analýzy v druhej praktickej časti, vyvodíme záver o možnej prítomnosti cenových bublín na dlhopisových trhoch..
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses