Elektronický obchod a role administrátora - Vostradovská, Daniela; Hora, Michal, 1965-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato práce pojednává o elektronickém obchodování. Je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V teoretické části rozebírá rozdíl mezi elektronickým podnikáním a elektronickým obchodováním a specifické součásti těchto oborů, jako jsou elektronické obchody, nákupní domy nebo tržiště. Dále pak definuje jednotlivé subjekty elektronického podnikání a jednotlivé vztahy mezi nimi. Stručně se také zabývá počátky elektronického obchodování a internetu. Následně řeší legislativní úpravu elektronického obchodu v české republice. V praktické části je řešen vliv administrativního prostředí na účetnictví elektronického obchodu. Nejprve je představeno samotné administrativní prostředí a následně jsou řešeny zákaznické objednávky z účetního pohledu, rozlišené podle typu platby. Jsou zde řešeny i případné problémy s objednávkami. Poslední stručnou kapitolou je pohled na komunikaci mezi administrativním prostředím a účetním systémem.
Vedoucí práce: Michal Hora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses