Limity a předpoklady fundamentální analýzy měnového kurzu v kontextu jeho režimu - Salfický, Rudolf (2018)
Diplomová práce je zaměřena na rozdělení systému měnových kurzů na základních druhy kurzů, zobrazení jejich historického vývoje a představení základních fundamentů, které jejich vývoj ovlivňují. Praktická část ukazuje na vybraných příkladech zemí, u kterých jsou analyzovány jejich základní makroekonomické veličiny, některé proměnné, které na kurz těchto zemí působí nepřímo a limitují tak vypovídající schopnost fundamentálních modelů, resp. upozorňují na tak často opomíjená omezení a předpoklady, které s sebou jednotlivé přístupy fundamentální analýzy přináší.