Analýza financování školství v České republice v letech 2005-2016 - Bednaříková, Karolína; Bartůsková, Lucia; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou financování školství v České republice s ohledem na sledované roky 2005-2016. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku školství, která je důležitá pro pochopení struktury školství a jeho financování. Praktická část zkoumá celkový pohled na veřejné příjmy a výdaje ze státního rozpočtu na vzdělávání a analyzuje regionální a vysoké školství. Cílem této práce je zhodnotit financování školství z veřejných rozpočtů v ČR a zjistit jeho nedostatky. České školství není pro vládu prioritou, proto je spíše podfinancované a do budoucna by bylo vhodné, aby veřejné výdaje na vzdělávání byly vyšší, anebo jako alternativa, aby bylo na veřejných vysokých školách zavedeno školné.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses