Udržitelný rozvoj cestovního ruchu : případová studie marketingové strategie města Jílové u Děčína - Němečková, Eliška (2018)
Cílem této diplomové práce je navrhnout marketingovou strategii města Jílové, která podpoří rozvoj udržitelného cestovního ruchu ve městě. Práce je koncipovaná jako případová studie města Jílové a zabývá se primárně marketingovým řízením destinace na místní úrovni s využitím marketingových nástrojů pro rozvoj lokality. Teoretická část práce je zaměřena na rešerši teorie udržitelného cestovního ruchu a marketingového řízení destinací. Praktická část se zabývá zhodnocením současného stavu v Jílovém za pomoci terénního výzkumu, SWOT analýzy a následně stanovených bariér rozvoje. Na základě zjištěných dat je vytvořena marketingová strategie města a jsou definována některá opatření pro jeho rozvoj.