Komparace ekologických daní v oblasti dopravy v zemích EU - Turnvaldová, Josefína (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na ekologické daně v oblasti dopravy, zejména na zdanění motorových vozidel v členských státech Evropské unie. V práci jsou vyhodnoceny dopady potenciální aplikace registrační daně na státní rozpočet a domácnosti v České republice s využitím statistik sestavovaných Svazem dodavatelů automobilů a Statistiky rodinných účtů. Registrační daň byla stanovena na základě modifikovaného nizozemského modelu.