Komparace ekologických daní v oblasti dopravy v zemích EU - Turnvaldová, Josefína; Zimmermannová, Jarmila; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na ekologické daně v oblasti dopravy, zejména na zdanění motorových vozidel v členských státech Evropské unie. V práci jsou vyhodnoceny dopady potenciální aplikace registrační daně na státní rozpočet a domácnosti v České republice s využitím statistik sestavovaných Svazem dodavatelů automobilů a Statistiky rodinných účtů. Registrační daň byla stanovena na základě modifikovaného nizozemského modelu.
Vedoucí práce: Jarmila Zimmermannová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses