Elektronická evidence tržeb - Phanová, Ngoc Ha (2018)
Diplomová práce s názvem „Elektronická evidence tržeb“ se zaměřuje na systém elektronické evidence tržeb v České republice a dopad jejího zavedení na vybrané podnikatele. Teoretická část práce se zabývá důvody zavedení elektronické evidence tržeb v ČR, představuje principy jejího fungování a povinnosti vyplývající ze zákona o evidenci tržeb. V neposlední řadě je záměrem práce shrnout roční fungování systému EET v ČR. V praktické části práce jsou analyzovány náklady a tržby vybraného subjektu s cílem zhodnotit dopad zavedení systému EET na vybraného podnikatele v praxi.