Zdanění firemních příjmů ve vybraných zemích - Moučková, Michaela; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá komparací daňových systémů České republiky, Maďarska, Rakouska a Slovenské republiky se zaměřením na daň z příjmů právnických osob. Práce je rozdělena na více částí. Jedna z nich se věnuje především teoretickým východiskům nutným pro napsání práce, jako jsou témata daňové politiky nebo iniciativy BEPS. Další část popisuje jednotlivé státy na základě přímých zahraničních investic a porovnává je mezi sebou, dále jsou státy srovnány na základě několika makroekonomických ukazatelů, jako je např. daňová kvóta, daňový mix či implicitní daňová sazba. Závěrem je v práci provedena shluková analýza pro zjištění podobností mezi státy. Cílem práce je především porovnání států mezi sebou z hlediska konstrukce daně z příjmů právnických osob a na základě makroekonomických ukazatelů.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses