Výplata vlastního kapitálu korporací po fúzi - Šimáková, Aneta; Skálová, Jana, 1967-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou výplaty vlastního kapitálu tuzemských korporací po fúzi realizované v letech 2012 až 2015. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou a analytickou. Teoretická část se věnuje základnímu vymezení fúzí, jejich souvislostí s účetnictvím a daňovou problematikou. V rámci praktické části je hlavním těžištěm analýza chování subjektů po fúzi. Chování subjektů bylo sledováno po následující 3 účetní období. Detailně jsou rozebrány společnosti s nenulovými zůstatky v souvisejících oblastech výkazů. Dále jsou pak analyzovány společnosti, které v daných položkách vykazovaly nulové zůstatky. V závěru práce jsou shrnuty zjištěné výsledky a prostor je dán i zhodnocení dopadu výplaty vlastního kapitálu na daný subjekt.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses