Rozpočtové určení daní v krajích ČR - Žďárský, Marek; Sedmihradská, Lucie; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Na základě zákona č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení daní je část daní vybíraných státem přidělena krajům. V momentálně platné příloze tohoto zákona jsou vypsány procenta, kterými se jednotlivé kraje na této části podílí. Cílem diplomové práce je vytvoření vzorce, který by mohl být použit k spravedlivému rozdělení celkového podílu jednotlivým krajům. Vzorec je vytvořen na základě ukazatelů, které mají prokazatelný vliv na krajské výdaje. Pro potvrzení tohoto vlivu je provedena korelační analýza mezi výdaji a vybranými ukazateli. V závěru práce je ukázáno porovnání mezi podíly v současném stavu a vypočítanými na základě navrhnutého vzorce.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses