Dopad sankcí EU vůči Rusku a ruského embarga na dovoz potravin z EU na české zemědělství a spotřebitele v letech 2014 – 2017 - Škrabánek, Matěj; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Bednář, Milan, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tématem práce je vliv sankcí, uvalených od roku 2014 mezi EU a Ruskou federací v souvislosti s konfliktem na Ukrajině, na české zemědělství a spotřebitele. Teoretická část shrnuje potřebnou teorii k sankcím, jejich dopadům, hodnocení účinnosti a nabízí chronologický seznam opatření zavedených mezi EU a Ruskem. Praktická část se zabývá kauzální analýzou vybraných ukazatelů, jako jsou ceny, agrární zahraniční obchod, spotřeba potravin, podíl odvětví na hrubé přidané hodnotě nebo vývoj zaměstnanosti a mezd na časových řadách 2011 – 2017. Práce naplňuje své cíle a identifikuje konkrétní dopady sankcí na české zemědělství, potažmo spotřebitele, přičemž zároveň mapuje vývoj odvětví v posledních letech.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses