Faktory ovlivňující rozhodnutí pro výkon profese učitele ekonomických předmětů - Pelikánová, Anna (2018)
Tato diplomová práce se zabývá faktory, které ovlivňují studenty učitelství ekonomických předmětů v jejich rozhodnutí pro výkon profese učitele ekonomických předmětů a učitele ekonomických předmětů na středních školách v rozhodnutí pro setrvání v profesi. V teoretické části práce jsou shrnuty poznatky týkající se dané problematiky. Část výzkumná uvádí výsledky dotazníkového šetření provedeného mezi učiteli ekonomických předmětů a studenty učitelství.